středa 31. března 2010

90.den

Dnešní den začal celkem pohodově.Navštívila jsem vnučku Aničku.
Pak jsem udělala pár fotek u sousedky na zahrádce.





Odpoledne jsem šla v klidu do práce a v 17.hodin se to stalo.Řízla jsem se u kolena a musela do nemocnice na šití.Mám tam dva stehy.


Ale ani bolavá noha mi nezabránila v tom abych si před nemocnicí nevyfotila krokusy.Můj muž sice kroutil hlavou.Ale co nadělá že?

úterý 30. března 2010

89.den

Dnešní krásné slunečné ráno mě vytáhlo ze psem na prochajdu.A nelitovala jsem.Kousek od nás je obrovský strom s obrovskýma kočičkama.


A už je vidět že jaro se hlásí o své slovo.Větvičky teda spíše pruty už pučí.

Děti ve školce řádí na zahradě.Také je sluníčko vytáhlo ven.A Nikolka zrovna řídila auto, tak aby nenabourala jsem si jí jen cvakla a šla domů.

Už delší dobu sleduju sousedky kytku na chodbě kdy se ty poupata rzvinou.Včera ještě nic a dneska už krásný květ.


pondělí 29. března 2010

88.den

Hanka našla někde v časopisu recept a hned ho skusila.A protože básnila jak je to dobré skusila jsem ho také.Je to velmi jednoduché a dobré.Uděláme z mletého masa hmotu na karbanátky.A ze stejného množství brambor těsto na bramborák.Do vymazaného a strouhankou vysipaného pekáčku dáme na dno polovinu mletého masa na to hmotu na bramborák a nahoru zase mleté a dáme zapéct.Já to ještě vylepšila sýrem nahoře.Jen jsem to krájela ještě horké a spodní vrstva mletého není vidět :)

neděle 28. března 2010

87.den

Dneska jse vyšla na procházku k nám nad barák.Místama se na cestě ještě drží sníh ale přece jen jaro se blíží.Tak něco málo z procházky.




sobota 27. března 2010

86.den

Dneska cestou do práce jsem koukala jak zase stoupla řeka.V areálu fabriky máme výpustě vody (nevím jak to nazvat ale prostě díry:) ) Tak jsem se rozhodla že začnu sledovat jak řeka stoupá a podle té "velké díry" poznám o kolik.Včera to bylo tak asi 20cm pod a dneska je to těsně na okraji.A včerejší liják a k tomu tání na horách nám vodu zase pěkně zvedli.
A jak si fotím řeku tak jedna moje spolupracovnice (jako mnoho jiných) se ptala co to fotím.Tak jsem jí vysvětlila co je projekt 365 (jako mnoha jiným) a ona říká "já tam chci být také" . Je to taková veselá kopa a zapózovala mi.

Před vrátnicí na mě čekali moje holky.Byli na procházce a vyprovodili mě k baráku.



A ty sněženky mě pořád provokujou.


pátek 26. března 2010

85.den

Dnešní den byl ve znamení náhodného setkání.A myslím že to bylo super.Napřed jsem zvonila na Štěpánku ať vykoukne a ukáže mi novou hlavičku(mimochodem sluší jí novej kabátek který jí dala) .

A najednou mi říká "koukej kdo to jde" otočím se a Jiruška šla ze školky.Samozřejmě hned připravená k akci.

No ale to už Štěpánka v okně nevydržela a seběhla k nám.A jak jinak hned zase nikdo neváhal a tasil svoji zbraň.


Pak se šli děvčata ještě projít a já se ubírala k domovu.

Tak to bylo první společné setkání Nejdeckých scraperek a věřím že ne poslední.

čtvrtek 25. března 2010

84.den

Včera jsem koukla na blog EviR a koukala jsem na tu provokaci nafocené krásné sněžky.A vzkaz že to je speciálně pro nás Nejdečanky.Tak nás hezky provokuje potvůrka jedna.Ale konec provokacím dneska jsem je už také viděla.Sice jsem fotila ve spěchu (byla se mnou Hanka a malá řvala v kočárku měla hlad) takže foto nic moc ale jde přece o to že už máme v Nejdku jaro.Sice ještě všechen sníh neroztál ale první vlaštovky jara jsou tu.

středa 24. března 2010

83.den

Dneska jsem zase byla v práci od šesti do šesti.Tak mě to nedalo a pokoušela jsem se o makro v práci.Hezky tajně aby mě nikdo neviděl.Ale nějak se to nepovedlo podle představ které jsem měla.

A na cestu domů už mi svítil měsíček.Ale přece jen něco pozitivního.Už jsem nešla za tmy ale za šera.

úterý 23. března 2010

82.den

Dneska byl zase krásný slunečný den.Moje děvčata mi přišla naproti takže jsem z práce nešla sama.A navíc bylo příjemné potkat milou přítelkyni.Ta se chopila kočárku a šla s náma vyprovodit nás.
Nakukovala do kočárku protože malá je tam hezky zabalená a není skoro vidět.

A ještě pár fotek z domova.



A aby tady nebyla jen Anička tak musím dát i Nikolku.

pondělí 22. března 2010

81.den

Dneska byl krásný slunečný a teplý den.Obloha nádherně modrá.Hned jsem měla lepší náladu.
A že už taje je vidět nejen na chodnících bez sněhu ale i na naší říčce Rolavě.Pomalu ale jistě se jí zvedá hladina.